trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Memmie haar meisie

trots op zorgGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-04-04 09:39:40
Een heerlijke zonnige voorjaarsmiddag. Een bezoekje aan mevrouw de Haan staat op het programma.
Ze zit als altijd wijdbeens op de bank, al haar kranten, boekjes, kalender, sigaretten, pennen, chocolade, dropjes etc binnen handbereik. Ze is blij verrast me te zien. Mevrouw de Haan is een zogenaamde zorgmijder, maar mij en de huishoudelijke hulp ontvangt ze met open armen. We kunnen nooit lang genoeg blijven. Ik denk dat ze een allergie tegen witte jassen heeft, misschien moet ik toch eens met de zorg overleggen dat ze bij een bezoekje aan mevrouw de Haan het uniform thuis laten.
Als ik binnenkom mis ik Meisie, Meisie is de kat van mevrouw de Haan. Het beestje mag beslist niet buiten komen. Volgens mevrouw de Haan is haar achterbuurman een kattenmepper, maar eigenlijk is zijn vrouw de boosdoener. Buurvrouw werkt namelijk bij de thuiszorg en volgens mevrouw de Haan neemt zij stiekem katten mee van patiënten zodat haar man ze kan meppen. Uiteindelijk is buurvrouw dus de dader...en daarom mag Meisie niet buiten komen. Maar dat hoeft ook niet, Meisie heeft het binnen ook goed. Ze krijgt brokjes met jus, lekkere verse worst en 's nachts mag ze bij het baasje slapen. Als mevrouw de Haan Meisie om een tútsje vraagt, komt ze met haar koppie naar haar toe vertederend om te zien. Meisie heeft het zo goed bij haar baasje dat ze niet eens meer naar de kanarie omkijkt!
Maar vanmiddag is Meisie boven, ze heeft een hekel aan de thuiszorg want die zuigt en dweilt de vloer en daar houdt ze niet van.
Mevrouw de Haan wil vanmiddag naar de markt. Ze heeft nog wat handel en ze wil zien of ze dat aan één van de marktkooplui kan slijten. Ik weet van mevrouw haar dochter dat ver lopen niet zo goed meer wil dus het lijkt me niet verstandig dat ze alleen gaat. Ik stel voor om met haar naar de markt te gaan, nou dat lijkt haar een goed plan. Ze doet haar handeltje in het mandje van de rollator en dan gaan we samen op pad. Als we samen erop uit gaan zie ik ook beter hoe mevrouw de Haan nog functioneert buiten haar vertrouwde kamer. Nou, de weg weet ze in ieder geval nog super goed. We gaan volgens mij een sluiproute...maar ze weet het secuur. Dan gaan we de kraampjes langs, ik zie dat mevrouw de Haan geniet. Dit is lang geleden dat ze buiten de deur is geweest. We wandelen de hele markt over en gaan aan het eind bij een meneer die handel in kleding heeft. Mevrouw de Haan vraagt hem of hij belangstelling voor haar handel heeft, dat heeft hij jammer genoeg niet. Maar mevrouw de Haan is niet zo gauw uit het veld geslagen, ze laat hem duidelijk weten dat ze wel meer gegadigden voor haar jasjes heeft.
Op de terugweg loopt ze langs een bloemenkraam en koopt twee bossen prachtige anjers, ook hier red ze zich prima.
Ik merk wel dat ze vermoeid raakt, maar ze zet door. "Ik ben taai hoor, en geef niet zo snel op. Ik vind dit veel te gezellig!" Na de bloemenkraam komen we langs een kraam met droge worst, er is Friese droge worst en Groninger droger worst. Ik ben benieuwd wat ze kiest, want mevrouw de Haan is een geboren "Gruningse" maar getrouwd met een Fries. Ze kiest zonder aarzelen voor de Friese droge worst, "ja meneer ik ben meer Fries dan Groningse'
En dan gaan we terug naar huis. We kiezen de kortste route, want zo langzamerhand is ze echt vermoeid geworden.
Thuisgekomen vraagt ze aan de huishoudelijke hulp om de bloemen in de vaas te zetten en even een lekker stukje worst voor ons te snijden.
Met z'n drieën genieten we van een kopje thee met droge worst, maar het feest is nog niet compleet.
"Meisie", roept mevrouw de Haan, "waar is memmies Meisie dan?" Ik hoor Meisie van boven komen. Ze springt in de vensterbank naast de kanarie. "Memmies Meisie moet ook een stukje droge worst hè?' En zo zitten we gezellig met z'n vieren om donderdag middag aan de thee met droge worst.
En mevrouw de Haan, die redt het nog wel een tijdje thuis. Ze heeft zich vanmiddag van haar beste kant laten zien!

  • Reacties(0)//www.ambassadeursijke.nl/#post774