trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Een bijzonder weekend

trots op zorgGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-05-26 09:05:24
Zaterdagmiddag op de fiets naar een expositie van de partner van een cliënt.
Deze meneer is de 80 ruim gepasseerd, zorgt 24/7 voor zijn demente vrouw...een zware opgaaf wat hij echter met ontzettend veel liefde en toewijding doet. Praktisch iedere dag rijdt hij zijn vrouw in de rolstoel naar het meer, zijn vrouw is opgegroeid op een Fries skûtsje en houdt van het water. Voorheen wandelden ze samen dagelijks, maar het lopen gaat mevrouw steeds moeilijker af. Ook praten is er bijna niet meer bij, en ook met eten en drinken heeft mevrouw hulp nodig. Haar partner verzorgt haar al lange tijd met heel veel liefde, alleen met de wasbeurt krijgen ze hulp van de thuiszorg en 2x per week komt de thuiszorg oppassen zodat meneer er even met de fiets op uit kan even ontspannen.
En dan nu de expositie, meneer heeft altijd graag geschilderd en heeft een prachtige collectie met zelf geschilderde schilderijen een aantal is een gedicht bij gemaakt. Meneer zijn zoon en schoonzoon schilderen ook.
En nu is er dan een expositie van alle drie mannen. Het bijzondere vind ik dat op de dagen dat de expositie geopend is meneer zijn vrouw ook aanwezig is. Het is niet duidelijk wat ze mee krijgt van deze middagen, maar het is in ieder geval voor meneer belangrijk dat ze aanwezig is op deze bijzondere dagen.
Het is mooi te zien wat een familie samen verbindt.
Meneer is blij dat ik interesse toon voor de expositie en leidt mij rond langs de prachtige tentoonstelling.
Het is duidelijk te zien dat meneer zich oplaadt op deze expositiedagen, zodat hij weer energie krijgt om de zorg voor zijn vrouw aan te kunnen.

Als ik thuis kom is de post geweest.
Er ligt een kaart met een onbekend handschrift.
Als ik de kaart open, zie ik een foto van een rode amaryllis... en dan weet ik waar de kaart vandaan komt. Het is een kaartje van de oude boer.
Sinds ik ziek ben, ben ik nog één keer bij hem geweest. Bij hem is niet echt sprake van dementie, maar ik heb zijn demente partner begeleid en sinds haar dood wilde hij graag dat ik af en toe langs kwam. Maar sinds ik wat minder werk en dus wat minder tijd heb zijn mijn bezoekjes aan hem schaars geworden.
En dan nu dus een kaart van hem, een man welke eigenlijk geen contacten buiten de deur heeft.
Zijn zus heeft de kaart geschreven, ze schrijft dat ik zoveel voor haar broer heb betekent.
En de rode amaryllis heb ik 4 jaar terug met zijn vrouw (die toen nog leefde) op de Jouster merke gekocht, het was haar laatste merke. Een maand later overleed ze. Op de verjaardag van haar man in december bloeide de amaryllis. Hij zorgt goed voor de bol, ik heb zelf een amaryllis nog nooit weer in bloei gehad maar de oude boer heeft nu al 4 jaar achter elkaar de bol in bloei.
Ik krijg de hartelijke groeten van hem, en hij hoopt dat het goed met mij mag gaan.
Hij heeft wel zelf een handtekening onder de kaart geschreven, zo'n kaartje zegt misschien wel meer dan een groot boeket bloemen. Het krijgt een ereplaatsje op mijn kaarten standaard.
Wat heb ik toch een bijzonder mooie baan!

  • Reacties(0)//www.ambassadeursijke.nl/#post780