trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Vakantie

trots op zorgGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-09-16 06:24:56
Ook op vakantie houdt mijn werk mij vaak bezig, niet dat ik het niet los kan laten....maar ook op vakantie kan ik het niet laten om met mijn "professionele bril" om mij heen te kijken.
Afgelopen zomer zat ik samen met mijn gezin op een terrasje bij een ouder echtpaar. Zo te zien had meneer een iets jongere partner. Ik zat naast hem en voelde een soort van "niet pluis" gevoel.
Mevrouw was nogal beschermend naar haar partner toe. Toen mevrouw even naar het toilet was, knoopte ik een gesprekje aan met meneer. Ik vertelde hem dat wij als gezin een paar dagen met vakantie waren omdat mijn man en twee zoons 3 weken in Afrika vrijwilligerswerk hadden gedaan. En als afsluiting van een mooie ervaring nu nog een week in Drenthe op vakantie waren als gezin. Gelijk begon meneer over Afrika te vertellen, waar hij ooit met zijn eerste vrouw met vakantie was geweest...toen zijn huidige vrouw terug kwam van het toilet en hoorde dat hij over Afrika vertelde snauwde ze hem een beetje bits toe: "waarom begin je nou vanuit het niets over Afrika te vertellen, we zijn nu toch in Drenthe?" Ik nam het voor hem op en legde de situatie uit. O.k, hij was dus niet vanuit het niets over Afrika begonnen (ze was zichtbaar opgelucht) Vervolgens hadden we nog een gezellig gesprek met elkaar. Aan het eind van de middag ging mevrouw afrekenen bij de bar. En weer greep meneer zijn kans en vertelde in het kort zijn hele levensgeschiedenis....zijn scheiding, en het hertrouwen met een lieve vriendin etc. Ik keek al even stiekem richting bar en dacht bij mezelf...nu hoop ik dat mevrouw nog even een tijdje weg blijft anders verwijt ze hem natuurlijk weer dat hij "zomaar" een verhaal aan een wildvreemde vrouw vertelt. Gelukkig was de rij achter de bar lang zodat mevrouw een tijdje wegbleef.
Volgens mij was meneer blij even iets van zichzelf aan mij te kunnen vertellen, en toen mevrouw terug kwam had hij zo'n beetje alles verteld.
Toen meneer en mevrouw de tocht op de fiets vervolgden, bedankte meneer mij voor de gezellige middag!
Het was duidelijk dat er iets niet helemaal in de haak was....een potentiële cliënt?

  • Reacties(1)//www.ambassadeursijke.nl/#post788