trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Lieve mensen...

Florence NightingaleGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-09-26 06:54:05
Na een aantal dagen gevloerd te zijn geweest door mijn ziekte ben ik weer terug.
Ik denk bij mijn ziekteproces vaak aan de seizoenen van de natuur in mijn voortuin. Alles wat in het voorjaar de kop boven de grond steekt en in de zomer welig tiert trekt zich nu langzaam terug. Zet sapstromen stop om zich voor te bereiden op de komende winter. Als afscheid laat alles zich nog één keer van zijn beste kant zien. Zelfs de planten welke ik als onkruid zie en eigenlijk een hekel aan heb, zoals akkerwinde, kleefkruid en zevenblad sterven af. Mijn lichaam schijnt het tegenovergestelde te doen. De woekeraars in mijn lichaam welke zich in het voorjaar en zomer rustig hielden en zich lieten voordoen alsof ze aan een winterslaap waren begonnen zijn nu klaarblijkelijk wakker geworden en klaar om de volgende woekerperiode in volle kracht aan te gaan. Hierdoor ben ik afgelopen weekend getroffen en word langzaam maar zeker vermoeider en zieker dan mijn hoofd denkt dat het is. Na een heftig weekend is nu de tijd gekomen om te bedenken hoe ik met mijn spaarzame tijd om wil gaan.
In de rust en stilte van een donkere nacht, niet gestoord door welke stoorzender dan ook wist ik plotseling hoe het moest.

De tijd die rest moet ik doorbrengen met de liefsten om mij heen. De spaarzame momenten moet ik koesteren. En dat houdt ook in dat ik gedwongen moet stoppen met het mooiste werk wat er bestaat:
Het begeleiden van mensen die de grip op hun functioneren langzaam maar zeker verliezen. Ik neem dit besluit met pijn in mijn hart, maar herinner me al die prachtige mensen waarmee ik een deel van hun leven op mocht lopen.
Lieve kundige mensen/collega's/vrienden zullen dit werk van mij overnemen en dezelfde steun/advies en begeleiding geven welke ik heb gegeven.
Ik weet zeker dat dat goed zal komen!
Persoonlijk zal ik niet meer afscheid van al "mijn" mensen kunnen nemen, daarom krijgen ze volgende week allemaal een brief thuis gestuurd.
En voor mijzelf probeer ik via mijn blog afscheid van al deze bijzondere mensen te nemen.
De verhalen zullen door sommige mensen herkend worden, ook al zal ik situaties veranderen en ook fictieve namen gebruiken (zoals ik overigens altijd heb gedaan)
Een lieve groet van ambassadeur Sijke!

  • Reacties(15)//www.ambassadeursijke.nl/#post790