trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Herfststorm

trots op zorgGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-10-08 06:45:07
Afscheid nemen van oude Tadema, dat is iets wat ik denk ik nog het moeilijkst vind.
Hij heeft mijn brief gekregen en heeft aan de thuiszorg verteld dat het hem erg spijt dat ik niet weer kom...
Hij zag erg op tegen de herfst en de winter. Vanuit zijn vertrouwde sta-opstoel genoot hij van een zomer die maar niet ten einde kwam.
En nu zijn daar dan toch de stormen in de herfst van zijn leven, ik denk aan hem als ik in mijn bed voor het raam lig en de bomen zie zwiepen door de harde wind. Hij zal nu wel weer somber zijn of worden.
Het werd altijd een beetje licht in zijn sombere huis als ik langs kwam. Dan stak hij een kaarsje op en ik ging naast of tegenover hem zitten luisteren. Hij noemde mij zijn biechtmoeder. Ik vroeg hem wel eens of er wel eens een dominee of ouderling langs kwam. Kort maar krachtig was zijn antwoord: " ik ha jo!"
De laatste maanden zat hij overdag in zijn sta-opstoel en sliep er 's nachts in, hij vond dat wel gemakkelijk zo. Hoefde zich 's ochtends niet te kleden, alleen de stoel in zit stand en een kam door het haar en hij was weer het "heertje"
Eens per week liet hij zich douchen. Lopen ging steeds moeizamer, en hij had veel pijn in zijn stramme rug.
Hij geniet van de warme maaltijd welke hij dagelijks persoonlijk bezorgd krijgt van de kok van het plaatselijk restaurant, een hoogte punt van de dag. 's Avonds een biertje (of meer....) een emmer naast de stoel voor de noodzakelijke behoeften en meer heeft Tadema niet nodig.
Oh ja toch nog iets, zijn sigaretjes die mogen we hem ook niet ontnemen. Gelukkig zorgt zijn rokerij nog niet voor gevaarlijke situaties.
Ik denk dat ik hem misschien nog wel meer zal missen dan hij mij, want voor hem heeft Alzheimer een mild verloop. Waarschijnlijk vergeet hij mij binnenkort...
Ooit belde hij mij op mijn mobiele telefoon en zei: "Bent u uw telefoon vergeten? Ik denk dat hij hier op tafel is blijven liggen." waarop mijn antwoord: "Dan kan u mij toch niet bellen...." We hebben er samen smakelijk om gelachen.
Meneer Tadema ik wens u een herfst en winter met veel zonnestralen toe!

  • Reacties(13)//www.ambassadeursijke.nl/#post792