trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Weer terug...

trots op zorgGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-09-11 22:11:14
Na een lange zomerperiode met schitterend weer, ben ik nu weer "helemaal" terug.
Vaste lezers van mijn blog zullen waarschijnlijk tussen de regels doorgelezen hebben dat ik momenteel zelf ook ziek ben.
In november is bij mij een tumor in de darm ontdekt met uitzaaiingen in mijn lever. Vanaf januari heb ik de nodige chemokuren ondergaan, maar kon ondanks de chemo wel mijn PRACHTIGE werk blijven uitvoeren. Want het werken met mensen en partners met dementie kost mij niet alleen energie maar geeft mij ook ontzettend veel energie.
De tumoren in de lever zijn kleiner geworden maar helaas ben ik afgelopen zomer ziek geworden en blijkt het proces ondanks de chemo toch door te gaan.
Op dat moment stond ik voor de keuze om opnieuw het "chemo-traject" in te gaan. Na goed overleg heb ik besloten niet opnieuw chemokuren te ondergaan. Op dit moment voel ik me goed, en ga vooral voor kwaliteit van leven.
In eerste instantie dacht ik na mijn ziekenhuisopname ook te willen stoppen met werken...na een aantal dagen kwam ik er eigenlijk achter dat ik mijn werk helemaal niet kan missen. Wel werk ik wat minder uren, want ik moet wel efficiënt met de tijd die me nog rest om gaan.
Ook dacht ik te gaan stoppen met bloggen....ik wil namelijk niet dat het te veel over mijzelf gaat.
Maar vandaag heb ik besloten, toch door te gaan met mijn verhalen. Werk en privé zal vanaf nu wat meer met elkaar verweven zijn maar dat is misschien juist wel goed.
Ik merk namelijk in mijn werk dat patiënten/cliënten het eigenlijk wel heel prettig vind dat ik nu een soort van "lotgenoot" ben. Want ook dementie is een ongeneeslijke ziekte, ook ik heb een ongeneeslijke ziekte. En er zijn meer raakvlakken dan je zo op het eerste gezicht zou denken.
Ook ik merk, net zoals de cliënten waar ik kom, dat mensen (soms goed bedoeld) de regie over willen nemen. En dat is iets waartegen ook ik in opstand kom.
Afgelopen zomer bijvoorbeeld, waren man en kinderen 3 weken naar Afrika. Ik was alleen thuis en heb heerlijk op de ladder pruimen uit de boom geplukt...dit was vast en zeker niet gebeurd als iedereen thuis was geweest.
Cliënten vinden het heerlijk als ik dit vertel. Ik heb altijd wel ongeveer kunnen bedenken hoe het zou zijn als iemand de regie over wil nemen maar ik heb er dus nu ook echt een gevoel bij.
Ook merk ik dat ik veel meer "in het moment leef"
Eigenlijk zouden we dat allemaal moeten doen, maar helaas lukt dit vaak zo moeizaam.

Ik heb de draad van het bloggen dus weer opgepakt en hoop nog heel lang door te kunnen gaan!
Want, er gebeuren heel veel mooie dingen in de zorg, als je ze maar wilt zien!

  • Reacties(2)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Liesbeth vh Hoofd 2014-09-26 19:39:45

Helemaal waar, Tiertsje. Dankjewel dat jij ons leert beter te zien!

Geplaatst door tiertje 2014-09-24 09:08:12

Sterke .........