trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Lieve mensen...

Florence NightingaleGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-09-26 06:54:05
Na een aantal dagen gevloerd te zijn geweest door mijn ziekte ben ik weer terug.
Ik denk bij mijn ziekteproces vaak aan de seizoenen van de natuur in mijn voortuin. Alles wat in het voorjaar de kop boven de grond steekt en in de zomer welig tiert trekt zich nu langzaam terug. Zet sapstromen stop om zich voor te bereiden op de komende winter. Als afscheid laat alles zich nog één keer van zijn beste kant zien. Zelfs de planten welke ik als onkruid zie en eigenlijk een hekel aan heb, zoals akkerwinde, kleefkruid en zevenblad sterven af. Mijn lichaam schijnt het tegenovergestelde te doen. De woekeraars in mijn lichaam welke zich in het voorjaar en zomer rustig hielden en zich lieten voordoen alsof ze aan een winterslaap waren begonnen zijn nu klaarblijkelijk wakker geworden en klaar om de volgende woekerperiode in volle kracht aan te gaan. Hierdoor ben ik afgelopen weekend getroffen en word langzaam maar zeker vermoeider en zieker dan mijn hoofd denkt dat het is. Na een heftig weekend is nu de tijd gekomen om te bedenken hoe ik met mijn spaarzame tijd om wil gaan.
In de rust en stilte van een donkere nacht, niet gestoord door welke stoorzender dan ook wist ik plotseling hoe het moest.

De tijd die rest moet ik doorbrengen met de liefsten om mij heen. De spaarzame momenten moet ik koesteren. En dat houdt ook in dat ik gedwongen moet stoppen met het mooiste werk wat er bestaat:
Het begeleiden van mensen die de grip op hun functioneren langzaam maar zeker verliezen. Ik neem dit besluit met pijn in mijn hart, maar herinner me al die prachtige mensen waarmee ik een deel van hun leven op mocht lopen.
Lieve kundige mensen/collega's/vrienden zullen dit werk van mij overnemen en dezelfde steun/advies en begeleiding geven welke ik heb gegeven.
Ik weet zeker dat dat goed zal komen!
Persoonlijk zal ik niet meer afscheid van al "mijn" mensen kunnen nemen, daarom krijgen ze volgende week allemaal een brief thuis gestuurd.
En voor mijzelf probeer ik via mijn blog afscheid van al deze bijzondere mensen te nemen.
De verhalen zullen door sommige mensen herkend worden, ook al zal ik situaties veranderen en ook fictieve namen gebruiken (zoals ik overigens altijd heb gedaan)
Een lieve groet van ambassadeur Sijke!

  • Reacties(15)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door maaike ytje 2014-10-11 03:50:58

Prachtig verwoord , ik ben stil.. diep respect! Alle kracht toegewenst en dat tiertsje nog maar heel lang van haar gezin mag genieten. Liefe groetjes maaike ytje langeraap

Geplaatst door Gretha 2014-10-01 07:29:13

Hoi Tiertsje, daar schrik ik nu van. Wat goed dat je een keuze hebt gemaakt. Ik hoop dat je nog heel lang van je gezin mag genieten. Sterkte met alles, Denk aan je!
Groet, Gretha

Geplaatst door Meneer van der Goot 2014-10-01 06:03:04

Lieve Tiertsje, wij (mijn vader en ik) willen je heel erg bedanken voor de mooie momenten die je samen met meneer van der Goot hebt gedeeld, hij gaat je heel erg missen.
Je hebt de juiste keuze gemaakt, samen zijn met je geliefden.
Wij wensen jou en jou dierbaren heel veel kracht, sterkte en een mooie tijd die jullie rest.

Geplaatst door Anne Henk Boschma 2014-09-30 12:17:49

Heel bijzonder hoe je alles verwoord! Ik hoop dat je volop mag genieten van de mensen om je heen. Dat is zo waardevol en heel veel kracht en sterkte gewenst!!

Geplaatst door Jannie 2014-09-30 04:07:16

Hoi Tiertsje, soms kwam ik je tegen bij Talma Hiem, en dacht ik wat een "Bikkel"is het toch. Ze werkt nog steeds, jammer dat je dat nu op moet geven. Er komt iets anders voor in de plaats waar je niet om gevraagd hebt maar wel mee moet dealen. IK wens je nog een goede tijd toe vooral met alle mensen die je heel lief zijn!!! gr en liefs!! Jannie de Vries-Blomsma

Geplaatst door Hotze en Eke 2014-09-28 08:08:46

Wij denken aan jullie gezin hele veel strekte!!

Geplaatst door Regina de Roos 2014-09-27 20:22:16

Bewundering foar dy Tiertsje, hoopje en tomkje sa dat jimme noch in moaie tyd krije. lfs

Geplaatst door Tiertje 2014-09-27 05:13:48

Leave Skot do bits in grut foarbield Leafs t

Geplaatst door Catharina 2014-09-27 02:36:54

Beste Tiertsje

Wat kun jij toch altijd jou belevenissen prachtig op papier zetten, het is altijd zo mooi om deze verhalen te lezen. Maar door jou laatst geschreven verhaal ben ik diep geraakt. Wens jou zo ontzettend veel sterkte en kracht toe. En wens jou met je gezin nog een hele warme tijd toe zolang jou dit wordt gegeven.
Liefs Catharina
Lie
Geplaatst door anniedeinum. 2014-09-27 01:54:09

Leave Tiertsje, Douwe en bern.

Grut respect foar dy en dyn neisten. Mear kin ik net sizze, fiel mei jim mei . Winskje jim mei elkoar alle goeds...........
dikke tut Annie Deinum-Galama.

Geplaatst door Jannie bult 2014-09-27 00:49:50

Djip respect foar dy

Geplaatst door Richtsje Boersma 2014-09-27 00:14:56

Tiertsje, wat heb ik bewondering voor jou, hoe je met je ziekte omgaat, wat een sterke vrouw, wat een hart voor je werk, zo verdrietig dat het nu allemaal zo gaat, wat schrijf je ontzettende mooie verhalen over je werk, wat een liefde in je hart voor al die mensen, Tiertsje, heel veel sterkte en liefs, voor jou en jou Douwe en jou kinderen en al die mensen om je heen, geniet met jou geliefden.......Richtsje

Geplaatst door Lucie Postma de Ridder 2014-09-26 11:29:37

Mei nit folle wurden wol ik sisse dat ik dei san sterke frou fien!Respect.....

Geplaatst door Grietje 2014-09-26 09:05:07

Wât in prachtige ferhalen ha ik wer lêzen. Der soe in boek fân makke wurde matte! Dyn lêste ferhaal hast ek wer prachtig ferwurde allinnich dyn situaasje fyn ik ferskrikkelyk. It makket my lilk, fertrietlyk en machteleas. Mar ek ha ik grutte bewondering foar dy, hoe ast dyn wurk dochst en dy der foar yn setst mar foaral hoe ast mei dyn sykte om giest. Ik bin tige grutsk dast sto myn collega bist. Dikke tút en sterkte foar dy, dyn gesin en alle oaren die dat nedich ha.

Geplaatst door Sieger 2014-09-26 08:01:19

Lieve memke, Dan zal ik toch maar eens je verhalen lezen, ik vind het een prachtig verhaal. Wat ben je toch een lieve en zorgzame moeder. Al hebben we wel eens ruzie, door je verhalen komt mijn mooie moeder toch echt op haar mooist naar voren. En ja hoor mensen het is en blijft een top vrouw. Groetjes, Sieger(ook wel sepke genoemd)