trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Een sms-je

trots op zorgGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-10-01 21:36:41
Vandaag precies een week geleden heb ik de beslissing genomen om te stoppen met mijn werk.
Er is in die week al weer veel gebeurd. Mijn conditie gaat langzaam maar zeker achteruit, de accu raakt steeds sneller leeg. Gelukkig heb ik altijd een goede conditie gehad, dat helpt mij nu.
Als ik 's ochtends (af en toe) probeer een rondje Jolderenbos te maken, voelt dit als 10 engelse mijl. Maar daarna heb ik dan wel een heerlijk voldaan gevoel, en het bos ligt zo mooi dicht bij en is prachtig in de herfst!

Afgelopen al "mijn" cliënten overgedragen aan mijn lieve collega's. Een hele klus maar ik weet zeker dat ook dit weer goed komt.

Deze week hebben alle mensen een brief ontvangen waarin staat dat de begeleiding overgenomen wordt door een collega. Sommige mensen hebben een telefoontje van mijn collega gekregen.
Daarop gister al de eerste reacties.
Mevrouw Wouda, waar ik al vanaf het begin kom (meer dan 4 jaar denk ik) schreef me zo'n lief sms-je...en dan denk ik wat jammer dat ik haar niet even de hand heb kunnen geven!
Meneer Wouda is al lange tijd bekend met dementie. Hem zie ik niet zo vaak, ik kom meestal op een dag als hij op de dagbesteding is. Hij heeft het daar naar de zin en noemt het "mijn werk" hij vindt het wel vreemd dat het de laatste jaren niet zo druk meer is op het werk...mevrouw mist de gesprekken met haar partner.
Er zijn veel kleine en grote problemen binnen het gezin, mevrouw zag mij als haar vertrouwenspersoon en ik weet inmiddels veel van het wel en wee. Het was voor haar heerlijk dat ik een uitlaatklep kon zijn.
Ze sms-te me gister: "ik kreeg vandaag een rottelefoontje. Je collega belde dat je niet meer langs kan komen omdat je ziek bent. Ik kon bij jou altijd al mijn ellende kwijt. Lieve T. ik hoop dat er voor jou net zo'n luisterend oor is als dat jij altijd voor mij bent geweest. Ik hou je op de hoogte van het lief en leed hier. Liefs van mevrouw W."

Hartverwarmend!
Mevrouw Wouda, dochter, kleindochter en achterkleinkind ik hoop gauw weer eens iets van jullie te horen.
Dit is de eerste familie waar ik in gedachten afscheid van genomen heb!

  • Reacties(2)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Tiertje 2014-10-09 08:32:46

Wat in moai ferhaal

leafs t

Geplaatst door Dorine 2014-10-03 10:39:14

ja, hier schieten woorden te kort.......
Ik weet dat het overdragen van al "je" cliënten je zwaar is gevallen; níet omdat je denkt dat ze niet in goede handen zijn bij je collegae, maar omdat het je passie is!!!!