trots op zorg

trots op zorg

Yes, gelukt

Vandaag probeer ik mijn eigen BLOG te maken!!

Vriendschap voor het leven

trots op zorgGeplaatst door Tiertsje Kuipers 2014-10-30 06:11:07

Gedachten en verhalen op papier zetten gaat de ene dag beter dan de ander. Typen lukt niet meer dus heb ik een anderen manier bedacht want ik wil zo graag nog zoveel vertellen. Maar langzaam maar zeker laat mijn lichaam het af weten. Gelukkig heb ik iedere dag lieve mensen die me helpen en verzorgen, partner, kinderen, zussen en vriendinnen. Ieder heeft zo zijn eigen zorgtaken. Schrijven lukt dus mondjes maat op papier in bed en wordt voor mij overgetypt op mijn blog. En wie zou dit beter kunnen dan mijn vriendin Tiertsje. Zoals de meesten w.s. wel weten is mijn echte naam Tiertsje en heet mijn hartsvriendin ook Tiertsje. Al vanaf ons 10e jaar zijn we vriendinnen door dik en dun. En dan ook nog dezelfde naam. Volgens internet gegevens zijn er maar zo'n 11 Tiertsjes in Nederland. Niet zo dik bezaaid dus een bijna uitstervend "ras" Als we vroeger buiten de provincie ergens voor het eerst waren en we moesten ons voorstellen dachten mensen vaak dat we een grapje maakten. Het was ook wel bijzonder Tiertsje & Tiertsje of te wel Tiertsje S & Tiertsje B. Samen naar de lager school, samen op kamp, samen naar de Mavo nog weer later beiden de verpleging in. Tiertsje S in Sneek en ik in Heerenveen. Later beiden in Sondel gewoond, getrouwd en kinderen gekregen. Ook de kinderen hebben weer een bijzondere band. We hebben zelf één keer met alle kinderen en aanhang medewerking verleend met zang en muziek in de kerstnachtdienst . Ook hebben we samen nachtdienst gedaan in het zorgcentrum waar T. Smink haar ouders woonden, mijn "pleegouders" Bewoners dachten vaak dat er maar één Tiertsje was. Had ik bijvoorbeeld 's nachts gewerkt en ging Tiertsje S overdag naar haar ouders....zeiden de bewoners:"Bent u hier nou nog" Eerst probeerden we het wel uit te leggen, later lieten we het maar zo. Wie beter dan Tiertsje zou mijn blogs kunnen plaatsen? Een mooie oplossing en ik hoop nog voor een hele tijd.

  • Reacties(9)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door gea 2014-11-11 00:28:39

Wat mooi dat jimme it sa doche ik les dien blogs regelmatig. Ik wol jim een hiel soad sterkte tawinskje.

Geplaatst door anita 2014-11-08 02:41:31

Een brok in mijn keel van ontroering beroering en bewondering lees ik zo nu en dan jou blog heb je maar een beetje leren kennen toen ik in talma kwam en jij al snel talma verliet vaak heb ik collega s nog vol power over jou horen praat en je blonk uit in het werk van de zorg waar ik alleen al bewondering voor kreeg ik die jou op afstand heb leren kennen

Geplaatst door Dorine 2014-11-05 10:03:37

Moai dat it sa kin!! Hiel bysûnder!

Geplaatst door Tineke 2014-10-31 11:53:13

Mooi hjer frouljû dat jim sa'n mooie bân ha en dat jim nog altiid sa prachtich tageare wurkje!

Geplaatst door romkje sietske 2014-10-30 23:29:03

Prachtich!! Ik bin grutsk op jimme...en in underdiel fan it gehiel te wezen ! Leafs

Geplaatst door Richtsje Boersma 2014-10-30 12:26:58

Wat bijzonder, echte vriendinnen en allebei de naam Tiertsje, zoveel gedeeld, lief en leed, hiele protte sterkte for jimme allebeide jimme binne KANJERS! lieve Groet Richtsje.

Geplaatst door t 2014-10-30 08:34:38

Do bist in skot.......

Geplaatst door Ria 2014-10-30 08:04:19

Mooi Tiertsje en Tiertsje! Ik hoop dat er nog veel verhalen volgen.
Groetnis fan de buurtjes!

Geplaatst door Ria 2014-10-30 08:03:53

Mooi Tiertsje en Tiertsje! Ik hoop dat er nog veel verhalen volgen.
Groetnis fan de buurtjes!